• Menu
  • De Kompetitie
  • Allerlei
  • Foto's

  • 't is voorbijU bent bezoeker:
Home 22nd October, 2019

't Is voorbij 7't is weer voorbij

Donderdag 4 december 08 na de verzopen training kregen in de kantine aanwezige spelers het bezoek van de Sint. Enkele creatievelingen hadden er zich aan verwacht en een warm onthaal voorzien. Het paard werd op stal gelaten en de Sint kwam Saabsgewijs op bezoek. zijn trouwe metgezel, Zwarte Piet, was al even voordien de kantine binnegesijpeld om de spelers diets te maken wat hij van hen verwachtte. Immers, Studaxtraditie getrouw, is het onthaalgehalte steeds van hoog niveau.
Alle spelers werden in groepjes verdeeld, 't Bestier, de Oldtimers, de AAAtjes, de 'aspirant'bestuursleden, enz... .Iedere groep moest van de Zangpiet een kaartje trekken met daarop een bekend Sinterklaaslied. dit lied moesten ze in een luttele tijd omzetten tot een echt Studaxsintenlied en dat dan ook nog eens repeteren om later op de avond te berde te brengen. De spelers lieten zich niet pramen en togen onverwijld aan het transformeren en repeteren. Dit ging al dan niet met heel wat hilariteit gepaard. Toen de Sint in groot ornaat zijn intrede maakte werd hij warm onthaald met het "Rodedraadlied van de avond" dat hen ook al door de Zangpiet werd aangeleerd. Blijkbaar zit er toch heel wat zangtalent, meer dan voetbal-? in de rangen? Het Bestier mocht het zangfestijn openen en deed dit grandioos, ze werden dan ook met een mooi en nuttig geschenk bedacht. Niet echter zonder eerst op de knieën te gaan om te aanhoren wat de Sint en Piet in het voorbije jaar hadden opgemerkt. Voor de één bleek dit al wat meer te zijn dan voor de ander. zo had de Sint toch wel opgemerkt zeker dat Johny rondreed met een vuile nummerplaat en dat euvel werd dan ook meteen verholpen. Hubert werd met de neus op de "oesters" gedrukt en Marc kreeg de opdracht om tegen het 50-jarig bestaan van Studax hierover een boek te schrijven. De ene groep na de andere mocht aantreden bij de Sint om hun ding te doen en/of een paar sneuven te ontvangen.
Nico Demeester mocht zijn technische capaciteiten tonen door in de tijd van het oproken van een sigaret een mountanbike- band te vervangen en even later kregen Pierre Strybos en Christophe Vandamme een kwis voorgeschoteld waar "Klaaikoeken en chocolamelk" het hoofdbestanddeel van uitmaakten.
Bij afwezigheid van Bertje Bodein en Jacquesje Pareyn mochten Filip Pyck en José Depuydt een verbale wedstrijd uitvechten waarbij Fillip nadien omgord werd met het lint "de grotste mulle 08-09" voorwaar een echte Studaxeretitel.

Zo ging de avond op een ludieke manier voorbij, de Sint amuseerde zich weeral eens kostelijk en mocht ten afscheid met de hele Studaxfamilie op de foto. Met het rodedraadlied nog luidkeels meegezongen verdween hij weeral in de donkere nacht (op zoek naar zijn paard?) om de vele kinderen te bezoeken.

Op vrijdagavond ging hij dan traditie getrouw op bezoek bij de Studaxkinderen. Hij nam er speciaal zijn Turnpiet voor mee die het dan ook niet kon laten om her en der zijn kunsten te tonen. Een kopstand hier en een danspasje daar toonde dat Piet op zijn reeds hogere leeftijd zijn kunsten nog niet verleerd heeft. Gilberte van de Derby werd niet vergeten en mocht ook in het Sintgeluk delen.

Op zondagmiddag beëindigde de Heilige Man zijn vermoeiend reis met een bezoek aan de spelers van de eerste ploeg. Hij werd er vergezeld door de "Echte Zwarte Piet". Sint toonde zijn traptechniek op het veld en scoorde bij zijn eerste aftrap, Piet miskeek zich echter op de bal tot hilariteit van de spelers die het nadien echter niet veel beter deden.

Eind goed al goed en op naar volgend jaar.
-----------------------------------------------------------------------------------
Voetbalveteranen van Studax KFC Poepringe volleyballen. Traditioneel neemt de veteranenvoetbalploeg Studax KFC Poperinge deel aan het het volleybaltornooi van Roepovo Poperinge. Dit tornooi dat steeds in de eindejaarsperiode valt werd deze keer gespeeld de dag na Nieuwjaar. Vele Studaxers stonden dan ook met een zwaar hoofd op het terrein doch dit kon de pret niet bederven. Er werden weer 2 ploegen afgevaardigd, 1 ploeg met al wat "veteranen op leeftijd" gebouwd rond voorzitter P. Mahieu en trainer J. Dekwae en een ploeg met wat jongere veteranen gebouwd rond de Pyck-familie. Beide ploegen haalden een uitstekend resultaat. De jongere veteranen gingen zowaar met de tornooizege lopen terwijl de ouderen de vierde plaats in de wacht sleepten. Er zat voor deze ploeg zelfs meer in ware het niet dat ze vooraleer de afsluitende match begon nog even de Eindejaarsfeesten voortgezet hadden in de kantine. Op deze wijze werd een Studaxfinale nipt gemist. In ieder geval een eerste tornooiwinst dit jaar voor Studax weliswaar niet in het voetbal. Studax nam met twee ploegen deel aan het Roepovo-volleybaltornooi en behaalde zowaar de eerste en vierde plaats op 10 ploegen. Gelukwensen aan alle deelnemers voor hun deelname en schitterend resultaat.

Marc