• Menu
  • De Kompetitie
  • Allerlei
  • Foto's

  • 't is voorbijU bent bezoeker:
Home 22nd October, 2019

't Is voorbij 5

Sinterklaas 2007

In alle stilte werd er enkele weken voor de komst van Sinterklaas nagedacht door een werkgroepje over de ontvangst van de Lieve Sint in de kantine. Vorig jaar was al een hoogtepunt en het zou zeer moeilijk zijn om dit terug te evenaren. Niettegenstaande werd er in het duister van café Espérance bij enkele glazen bier en cola light gebrainstormd dat het een lust was. Deze avond alleen al staat al garant (voor de medewerkers althans) voor veel lol. Ronny King alias JMP alias de Pakjespiet alias Dick Advocaat, enz was er ook bij en stelde zich meteen kandidaat om de alias van de Sint aan te nemen.

Het thema was ook al gauw gevonden. De secretaris was onlangs present op het optreden van een puntdichter en dit gaf meteen de nodige inspiratie. Met het boekje in de hand werden in het achterafplekje van de Espérance meerdere gedichten geproclameerd. "De vrienden van de po"zie" hadden het niet beter gedaan. Algauw werden deze teksten op Studaxmaat gezet. José Depuydt zou enkele liederen componeren om de boel op te vrolijken
Albert Bodein, prominent lid van de "ludieke fanfare van Steppe" zou die avond zijn moaten meebrengen om op fluitketels, stoofbuizen, en andere eigenaardigheden de Sint te begeleiden. Voorafgaand op Sinterklaasavond ging de Sint met zijn Piet(in) de Studaxkinderen bezoeken. Deze blijken echter niet meer zo groot in aantal (of enkele ouders zien de Studaxsint niet zitten?) zodat hij er"en passant" nog enkele plaatsen kon bijnemen. Zijn trouwe chauffeur Johny zorgde voor de veilige tocht alover de Poperingse wegen terwijl Zwarte Piet (Renata) het zwijgen werd opgelegd door haar baas Sint Rudi Forcé om alzo geen aanleiding te geven tot speculatie over de geaardheid van de Piet. Het eindpunt op terugweg via André VDB lag in café Derby alwaar Gilberte met haar aanhang in blijde verwachting (van de Sint?) was. Johny kon er kennis maken met zijn T2 die reikhalzend uitkeek naar de lekkere chocolade. De jukebox nodigde deze keer niet uit tot dansen daar hij blijkbaar de tand des tijds beleefd en er geen onderscheid meer kan gemaakt worden tussen de Eddy Wallyís en Laura Lynís van deze wereld. Aan de toog zat een oude Studaxknape te mijmeren over de vervlogen tijden toen hij nog welgemutst koffie kwam zetten op zondagmorgen. De secretaris kwam en zag dat alles goed was. Hij kan met een gerust hart gaan slapen (na toch nog een laat telefoontje om 0.30hr van T2 of er voetbal zou zijn).
De Sint was de dag nadien al terug paraat om na de training alle spelers te begroeten. Hij deed dat in stijl en werd onthaalt met toeters en met bellen. Na zijn begroeting en zijn rede tot het publiek werd onder leiding van José het rodedraadlied aangeleerd. Alle spelers leerden op een oogwenk kazoo spelen tesamen met Berten en Steppe. Het ludieke orkest oogstte heel wat bijval. De gedichten werden op veel lof onthaalt, vooral deze waar sommige spelers het over hun dierbare eega hadden. Johny had het over de pompoenen van Renata en Matty moest tot tweemaal toe zijn (onbegrijpbare?) tekst voor Jenny lezen over de voetbaltassen die er al een "maandstonden".
Alle spelers werden met een aantal mooie geschenken overladen. Zo had de Sint gezorgd voor snoep en ander lekkers maar vooral de NUNNEBIERPATE en de shampoo vielen in de smaak. Met veel gezang, spitse gedichten en een afscheidswoordje van de voorzitter, die op enkele minuten tijd zelf een dichterlijke samenvatting van de avond gaf werd het terug een echte Studaxavond. Alle spelers gingen dan ook vrolijk spelend op hun kazoo naar huis en droomden van.?

Ter info: alle fotoís staan op de site, de gedichten kunnen geconsulteerd worden bij het bestuur daar publicatie op de site gezien het vertrouwelijk karakter niet aangewezen is.