• Menu
  • De Kompetitie
  • Allerlei
  • Foto's

  • 't is voorbijU bent bezoeker:
Home 22nd October, 2019

't Is voorbij 3

Sinterklaas 2007

'T is voorbij, Sinterklaas 2007. Het Studaxbestuur zorgde er dan ook voor dat dit niet onopgemerkt voorbijging.
Op de vooravond van het naamfeest trok de Sint op pad om een kinderhart te verblijden. Spijtig dat zo weinig van deze mogelijkheid gebruikt gemaakt werd dit jaar. Er zijn natuurlijk een deel kinderen die niet in aanmerking komen maar toch had de Sint wat meer aandacht gehad. Nu ja, hij liet het niet aan zijn hart komen en trok toch naar enkele gezinnen maar dan zonder zijn zieke Zwarte Piet.
Zijn tocht begon thuis bij de secretaris en na enkele huisbezoeken verraste hij een trouwe sponsor met een bezoekje. In café Derby waagde de Sint zich zelfs aan een dansje met Gilberte die haar geluk niet op kon. Zij kreeg uit handen van de Sint een attentie. Enkele bestuursleden waren daar om de Heilige man en zijn trouwe chauffeur Johny gezelschap te houden. Van daaruit trok hij verder de nacht in richting.om dan op donderdagavond na de training zijn opwachting te maken in de kantine na de training. Een dertigtal spelers en bestuursleden ontvingen hem op passende wijze. Het moet gezegd, dit was één van de betere Sinterklaasavonden naar aloude Studaxtraditie. Spijtig voor zij die er niet konden zijn wegens omstandigheden of voor zij die er wel konden zijn maar dit nalieten.
Een werkgroepje bestaande uit José Depuydt, Jan Depuydt, A. Bodein, R. Forcé, J. Dekwae, M. Vandewalle en M. Dewilde hadden een mooi scenario geschreven met José als regisseur. Voor iedere speler en of bestuurslid werd een bekend lied genomen waarop een nieuwe tekst werd gecomponeerd. Deze tekst was of autobiografisch op die persoon ofwel verwees hij op ludieke wijze naar één of ander voorval. Heel wat zoek- en denkwerk ging hieraan vooraf.
Ieder speler werd op de originele muziek naar voor geroepen waarna de voltallige groep, die de juiste teksten ontvangen hadden van Zwarte Piet, het nieuwe lied uit volle borst zong. Zwarte Piet dirigeerde de groep en Sinterklaas was de voorzanger. De nieuwe voorzitter, voor het eerst op dergelijke avond aanwezig, moest toch wel even op de knieÎn om zijn lied te aanhoren.
De Sint bleek ook een ì Vriend van de poÎzie ì te zijn want voor meerdere spelers had hij een gedicht geschreven dat hij dan ook te berde bracht.
Ieder speler werd bedacht met snoep, mandarines en enkel geschenkjes. Alvast een pluim voor José, de bedenker van het thema. Alle andere medewerkers eveneens hartelijke dank voor het welslagen en een extratje voor Rudi Forcé en Johny die op dinsdagavond zo bereidwillig een belangrijke functie hebben uitgevoerd.

Ook de aanwezige spelers worden bedankt want zonder hen heeft een dergelijke avond geen zin. Dit is toch een opsteker voor het bestuur wanneer er zoveel respons is voor het vele werk.

We vergeten ook niet onze dank te geven aan Patrick van de kantine en zijn drie lieve assistentes namelijk Renata, Jenny en Christa. Ook zij werden door de Sint met een attentie bedacht.

We kijken nu al reikhalzend uit naar de editie 2008